SPORT

Zvezda preskočila Vojvodinu i ponovo pobegla Partizanu

Fudbaleri Crvene zvezde produžili su pobednički niz u Superligi na gostovanju u Novom Sadu gde su savladali Vojvodinu sa 2:0. Meč na „Karađorđu“ odlučen je u drugom poluvremenu golovima Pešića u 52. i Kange iz penala u 61. minutu.
Sputnik
Prvo poluvreme je proteklo u potpunoj dominaciji Crvene zvezde. Vojvodina se u potpunosti povukla i prepustila inicijativu Beograđanima. Nije bilo mnogo prilika, a najbolja je viđena pred kraj poluvremena kada je Katai izašao sam pred golmana domaćih i pogodio ga u telo.
Na ovom meču u plavim dresovima, igrači Zvezde su bili bolji u većem delu meča, ali su utakmicu prelomili tek u nastavku. U drugom poluvremenu u prvih pet minuta viđeno je više nego u čitavih 45 minuta prvog dela.
Prvo je Uroš Nikolić udarcem glavom pogodio stativu gola Borjana, da bi 30-ak sekundi kasnije Kanga odlično šutirao, ali je golman Vojvodine odlično odbranio.
Vojvodinu je "načeo" Aleksandar Pešić u 52. minutu. Sjajno je napadač Zvezde umakao defanzivcu domaćih i reagovao na centaršut Erakovića sa desne strane - 0:1.
Odmah posle gola Vojvodina je imala novu šansu, ali je Borjan odbanio svoju mrežu.
U 60. minutu Crvena zvezda je dobila korner, posle kojeg je u petercu rukom igrao defanzivac Vojvodine. Posle gledanja VAR-a, glavni sudija Milanović je dosudio penal koji je sigurno izveo gelor Kanga za 0:2 za Beograđane.
Taj gol potpuno je umirio domaće igrače koji do kraja nisu ni zapretili. Zvezda je posle sedme vezane pobede vratila pet bodova prednosti nad Partizanom na vrhu Superlige.
Komentar