SRBIJA

Hapšenja u Španiji i Srbiji zbog sumnje na trgovinu drogom, zaplenjeni novac i oružje

Policija je u Srbiji uhapsila dvojicu pripadnika organizovane kriminalne grupe, u čijim stanovima je pronađeno više od 300.000 evra i jedna puška, saopštio je MUP. Istovremeno, policija u Španiji, gde su u toku pretresi ilegalnih laboratorija za proizvodnju marihuane, uhapsila je 15 osoba, koje su većinom državljani Srbije.
Sputnik
Nakon višemesečnog zajedničkog rada pripadnika Ministarstava unutrašnjih poslova, SBPOK, Tužilaštva za organizovani kriminal, kao i pravosudnih organa Kraljevine Španije i Nacionalne policije Španije, a pod pokroviteljstvom Evropola, danas su na teritoriji Španije i Srbije, u sinhronizovanoj akciji, koja je još u toku, uhapšeni pripadnici organizovane kriminale grupe čiji su članovi uglavnom državljani Srbije, zbog osnova sumnje da se bave neovlašćenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojne droge marihuane, saopštio je MUP.
Na teritoriji Srbije uhapšena su dvojica pripadnika organizovane kriminalne grupe, u čijim stanovima je pronađeno više od 300.000 evra i jedna puška.
Takođe, na bankovinim računima blokirano im je više od 85.000 evra, kao i nepokretna imovina veće vrednosti.
Pored toga, dodaje MUP, na teritoriji Kraljevine Španije u regijama Barselone, Valensije, Alikantea i Taragone u toku su pretresi ilegalnih laboratorija za proizvodnju marihuane i uhapšeno je 15 osoba, koje su većinom državljani Srbije.
Ministar policije Aleksandar Vulin, koji predvodi delegaciju Srbije na 90. zasedanju Generalne skupštine Interpola u Indiji, rekao je da je akcija upravo dokaz da se borba protiv organizovanog kriminala uspešno može voditi čvrstom saradnjom i koordiniranom, udruženom akcijom svih policija sveta.
„Organizovani kriminal, krijumčari narkotika, oni koji truju i ubijaju našu decu, sarađuju bez obzira na naciju, poreklo, na granice. Zato je naša čvrsta saradnja ključ uspeha u borbi protiv narkodilera“, istakao je Vulin.
Komentar