SPORT

„El Klasiko“ za istoriju – milijardu ljudi videlo pobedu Reala nad Barselonom

Fudbaleri Real Madrida pobedili su Barselonu 3:1 (2:0) u derbi susretu devetog kola Primere odigranom na stadionu „Santijago Bernabeu“. Kraljevski klub zadržao je prvo mesto na tabeli sa tri boda prednosti u odnosu na Katalonce, a pomenuti susret ušao je u istoriju fudbala, čiji je direktan prenos pratilo milijardu ljudi!
Sputnik
Real koji s klupe vodi prekaljeni Italijan Karlo Ančeloti ostao je tako jedini neporaženi tim u španskom prvenstvu.
Dva najveća španska kluba ušla su izjednačena u „El klasiko“, oba tima po 22 bodova. Nije se dugo čekalo na prvi pogodak, pošto je mrežu Ter Štegena u 12. minutu pogodio Karim Benzema, koji je glavni favorit za osvajanje "Zlatne lopte".
Već u 35. minutu Madriđani su pokazali ko je kralj, nakon što je Federiko Valverde rezantnim udarcem sa distance matirao nemačkog golmana.
Pokušavala je Barselona, ali najveća pojačanja Robert Levandovski i Brazilac Rafinja nisu bila na visini zadatka u pojedinim izglednim situacijama, a rezervni golman Reala Antoan Lunjin izlazio je kao pobednik iz tih duela.
Menadžer Katalonaca legendarni Ćavi Ernandez pokušao je s trostrukom izmenom u 60. minutu da promeni dešavanja na terenu. Izveo je Rafinju, Baldea i Busketsa, dok je u igru poslao Ferana Toresa, Đordija Albu i Gavija.
Upravo je Tores, koji je prošle sezone stigao iz Mančester sitija uspeo da prepolovi rezultat pogotkom u 83. minutu na asistenciju Levandovskog. Ipak, tu nije bio kraj, jer je Brazilac Rodrigo hladnokrvno realizovao jedanaesterac u zaustavnom vremenu, za konačnih 3:1.
Real je tako stigao do bitnog trijumfa, ukupno osmog od početka Primere, čime je zaseo na vrh tabele sa 25 bodova, dok je Barselona ostala tri koraka iza.
SPORT
Irkinje slavile plasman na Mundijal uz terorističke pesme
SPORT
Strašne vesti za Brazil: Na Srbiju moraju bez glavnog napadača!
Komentar