SRBIJA

Šta umišlja Kurti kad „drži lekcije“ patrijarhu Porfiriju o Rusiji i Kremlju – dan pred ustoličenje

Mora da je nešto ozbiljno umislio takozvani premijer lažnog Kosova kad se drznuo da pokuša da "drži lekcije" srpskom patrijarhu Porfiriju, dan pred njegovo ustoličenje u Pećkoj patrijaršiji na Kosovu i Metohiji.
Sputnik
Kurti je, u redovnom dnevnom naletu udvorištva prema zapadnim gospodarima, izgleda zaboravio kome i kako uopšte i sme da se obraća. Premijer nepostojeće države je, naime, poručio „da bi bilo bolje da se srpski patrijarh distancira od Kremlja i osudi rusku invaziju na Ukrajinu“.
Govoreći na konferenciji za medije o zabrani ulaska na Kosovo direktoru Kancelarije za KiM Petru Petkoviću, Kurti je rekao da je srpski patrijarh "dobio dozvolu" da dođe na Kosovo radi ustoličenja, te da se i treba fokusirati na njega.
„Mnogo je značajnije to što je došao patrijarh na Kosovo. Ne verujem da to može biti od suštinskog značaja ‘ko je ušao, ko je izašao, kada i gde'“, ocenio je Kurti koji je za sebe upravo prisvojio pravo da određuje ko, kada i gde sme da ide.
Srpskom partijarhu potom je poručio:
„On može otići do Patrijaršije, ali bilo bi dobro da se kao poglavar Srpske pravoslavne crkve distancira od Kremlja i osudi invaziju Rusije na Ukrajinu i na taj način doprinese miru i bezbednosti“.
Dakle, Kurti, sa pozicije predsednika Vlade nepostojeće zemlje, ne samo što odlučuje o slobodi kretanja, već misli da može da utiče i na stavove i uverenja, ne samo srpskih političkih zvaničnika već i najvišeg velikodostojnika Srpske pravoslavne crkve.
I to smo čudo čuli i videli...
Komentar