SPORT

Hrabre Srpkinje poražene od Amerike! Lavovska borba do poslednjeg daha, Marina ima tim za ponos

Srpske košarkašice izgubile su u četvrtfinalu Svetskog prvenstva od selekcije Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 88:55 (25:23, 25:10, 16:10, 22:15). Jasno je bilo da je pobeda Srpkinja ravna čudu, ali su se izabranice Marine Maljković borile do poslednjeg minuta.
Sputnik
Kada je žreb izvukao protivnika za četvrtfinale znale su srpske košarkašice da moraju da daju maksimum.
Amerikanke važe za ubedljivo najjaču silu i tokom celog prvenstva igraju na neverovatnom nivou.
Srpkinje su se u prvoj četvrtini borile impresivno i potpuno jednako odgovarale Amerikankama.
Iako nisu uspevale da zaustave furiozne napade, istom merom su uspevale da poentiraju, međutim ritam je pao u drugoj deonici.
Potpuno su Amerikanke zatvorile srpske košarkašice i proradila im je odbrana, dok Marinine Lavice nisu uspevale da pronađu rešenje za šut.
Isti ritam prenet je i na drugo poluvreme. Amerikanke su ubacivale nešto manje poena, ali su i dalje odlično radile posao u odbrani.
Ivon Anderson dala je sve od sebe i sa 14 poena bila je najefikasnija u srpskom timu, ali je ponovo pratila Jovana Nogić koja je još jednom odigrala sjajnu utakmicu i zabeležila 11 poena uz pet skokova.
Osim Ivane Race i Mine Đorđević kojima je falio po koš za dvocifreni učinka, Amerikanke su zaustavile gotovo sve ostale Srpkinje koje su ostale na samo po jednom do dva koša.
Amerika je imala tri dvocifrene košarkašice, od kojih je za poraz Srbije najzaslužnija Kelsi Plum koja je ubacila 17 poena, dok su je pratile Aja Vilson sa 15 poena i Alisa Tomas koja je imala dabl-dabl učinak od 13 poena, 14 skokova i sedam asistencija.
Srpske košarkašice su zaustavljene, ali daleko od toga da treba da budu razočarane. Kao što je kapitenka tima Tina Krajišnik rekla za Sputnjik one će u četvrtfinalu dati sve od sebe ali i igrati rasterećeno.
Cilj je ispunjen, podmlađeni srpski tim dokazao je da može da parira izuzetno jakim ekipama i slavi protiv Japana i Francuske.
S obzirom na to da su neke reprezentacije poput Južne Koreje dopustile Amerikankama da ubace 145 poena što je rekord na jednom Svetskom prvenstvu, Srbija ipak može da se pohvali da posao u odbrani nije bio toliko loš.
SPORT
Polomili su joj nos, a srpska lavica se javila Sputnjiku iz Sidneja i poručila: To nas motiviše!
SPORT
Srpske košarkašice „oplele“ kolo s navijačima u Sidneju /video/
SPORT
Noćna mora: Srbija na SAD u četvrtfinalu Mundobasketa!
Komentar