SRBIJA

Kurti: Zapad bi trebalo da se uzbuni zbog sporazuma Srbije i Rusije

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je da bi sporazum o saradnji koji je srpski ministar spoljnih poslova Nikola Selaković potpisao sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovom „trebalo da uzbuni zapadno-demokratske prestonice“.
Sputnik
Kurti je to rekao komentarišući izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića kako postoji informacija da je Kurti tražio artiljeriju dometa većeg od 10 kilometara,
„Što se tiče pitanja odbrane i bezbednosti na Kosovu, mi imamo ministra odbrane, imamo ministra unutrašnjih poslova i mi smo demokratska, progresivna vlada nade. Suočavamo se sa svojim severnim susedima koje predvodi predsednik straha i pretnje koji, osim toga što nedemokratski vodi državu i ne priznaje Kosovo i zločine Miloševićevog režima na Kosovu, održava veoma bliske veze sa Ruskom Federacijom, što smo nedavno videli sa sporazumom o saradnji koji je srpski ministar spoljnih poslova potpisao sa ruskim, što bi trebalo da uzbuni zapadno-demokratske prestonice“, rekao je Kurti, prenosi Kosovo onlajn.
Na marginama 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković i šef diplomatije Rusije Sergej Lavrov potpisali su Plan konsultacija ministarstava spoljnih poslova Srbije i Rusije za 2023-2024. godinu.
SRBIJA
Selaković i Lavrov potpisali Plan konsultacija za 2023-2024. /video/
Komentar