SPORT

Rodžer se oprašta, a legenda mu je poslala poruku: Tada nisam znao...

Rodžer Federer će u petak uveče i zvanično reći zbogom profesionalnom igranju tenisa i jasno je da posle njegovog odlaska više ništa neće biti isto. Povodom toga se oglasio i legendarni Pit Sampras, koji je poručio neverovatnom Švajcarcu, da pre 20 godina nije mogao da veruje da će osvojiti čak 20 Grend slem titula.
Sputnik
Samo jedan međusobni duel imali su Pit Sampras i Rodžer Federer. Bilo je to davne 2001. godine u osmini finala Vimbldona.
Prisetio se toga Sampras i poručio:
„Ne znam ni sam odakle da počnem, pa ću početi od početka. Onda kada smo se upoznali i kada si imao samo 19 godina. Bio si teniser koji obećava i već tada se dosta pričalo o tebi. Vodili smo veliku borbu na centralnom terenu Vimbldona i pobedio si me u pet setova. Sećam se da sam izašao sa terena sa osećajem da sam naišao na sebi ravnog, ali... Nisam znao da ćeš 20 godina kasnije imati 20 Grend slem titula, da ćeš godinama biti broj jedan i da ćeš dominirati belim sportom“, iskren je Sampras u video poruci.
I došao je taj dan, dan kada će prema mišljenju mnogih ljubitelja tenisa otići najveći, ili uz Novaka Đokovića i Rafaela Nadala jedan od najvećih igrača tenisa.
Federer će se oprostiti onako kako je i želeo. Odigraće u petak oko 21.30 dubl u tandemu sa doskorašnjim velikim rivalom Rafaelom Nadalom u Londonu na Lejver kupu, gde će prestavljati tim Evrope protiv tima sveta, a rivali će im biti Frensis Tijafo i Džek Sok.
SPORT
Novakov potez za naklon: „Federer je jedan od najvećih u svim sportovima“
SPORT
Medvedev ušao u sukob s navijačima i oponašao majmuna /video/
SPORT
Objavljena najskuplja fotografija u istoriji tenisa – „velika četvorka“ poslednji put zajedno
Komentar