RUSIJA

Potpredsednik Vlade Rusije o energetskoj krizi: Evropljani već ne mogu da plate račune

Energetska kriza u Evropi za sada samo raste, a evropskim potrošačima već stižu računi koje ne mogu da plate, izjavio je potpredsednik Vlade Rusije Aleksandar Novak.
Sputnik

„Računi stižu za komunalne usluge, za gas, koji potrošači ne mogu da plate i ta kriza raste, rekao je on u intervjuu televiziji „Rosija 1“.

Novak je komentarisao i reči šefice Evropske komisije Ursule fon der Lajen koja je savetovala Evropljanima da račune za struju i gas šalju Moskvi i naveo, da mogu da savetuju šta god žele, ali to im neće pomoći.
Ranije je šefica Evropske komisije, koju je jedan broj poslanika u Evropskom parlamentu kritikovao zbog rasta cena električne energije i gasa u zemljama Evropske unije zbog krize sa isporukama energenata iz Rusije, predložila nezadovoljnom poslaniku iz Francuske Manon Obri da pošalje račune za struju u Moskvu.
Energetska kriza u Evropskoj uniji pogoršala se krajem jula kada su nastali prekidi u isporukama gasa iz Rusije u niz zemalja EU, povezani između ostalog i sa problemima sa tehničkim remontom turbina za „Severni tok“ zbog sankcija koje su uvedene protiv Rusije.
RUSIJA
Šefica Evropske komisije: Vreme je za ograničenje cena ruskog gasa
Komentar