Katar 2022

Ekvadoru opet preti izbacivanje sa Mundijala u Kataru

Britanski dnevnik „Dejli Mejl“ objavio je nove dokaze o korišćenju lažne krštenice od strane fudbalske reprezentacije Ekvadora i njihovog defanzivca Bajrona Kastilja.
Sputnik
Selekcija Ekvadora nalazi se pod pretnjom suspenzije sa Svetskog prvenstva u Kataru posle informacije da je Kastiljo poreklom Kolumbijac i da nije imao pravo nastupa u kvalifikacijama jer je lažirao identitet.
Britanski list je objavio transkript intervjua koji je Kastiljo dao pre četiri godine pred rukovoidstvom Fudbalskog saveza Ekvadora. U tom intervjuu fudbaler je priznao da nije rođen 1998, kako mu piše u krštenici, već 1995. godine.
Takođe, puno ime fudbalera – Bajron Havijer Kastiljo Segura – podudara se sa podacima iz kolumbijske krštenice, i nije isto kao ono koje stoji u zvaničnim ekvadorskim papirima – Bajron David Kastiljo Segura.
U intervjuu, fudbaler detaljno opisuje svoj prelazak iz kolumbijskog grada Tumako u ekvadorski San Lorenco kako bi nastavio fudbalsku karijeru i naveo identitet ekvadroskog biznismena koji mu je pomogao da dobije nove papire.
Dejli Mejl tvrdi da je Fudbalski savez Ekvadora svesno sakrio sve ove podatke od FIFA.
SPORT
Neverovatne scene iz Hrvatske – „zoljom“ na fudbalere /video/
Komentar