REGION

Završen sastanak parlamentarne većine u Crnoj Gori: URA traži bezbjednosni sektor

Niko nije iznio negativan stav u odnosu na kandidaturu Miodraga Lekića. Pomenuti su i drugi kandidati, bilo je različitih interpretacija, kazao je premijer Dritan Abazović nakon večerašnjeg sastanka lidera parlamentarne većine.
Sputnik
"Dritanova fotelja nije prepreka. Mi pri sastavljanju imamo svoje zahtjeve, i jedini smo ih pošteno iznijeli. Mi smo se odrekli mjesta premijera", kazao je Abazović.
On je kazao da URA traži da pokriva sektor bezbjednosti i "da sa SNP-om i manjinama imamo jedno ministarstvo više u Vladi Crne Gore u odnosu na ostale".
Abazović je kazao da neće prisustvovati sjutrašnjem sastanku, ali da će njegove kolege prisustvovati
"Oni imaju pun mandat da se dogovaraju kao da sam ja tu, ja ću se prodrudižiti da budem fleksibilan i da radim stvari u korist Crne Gore".
"Pozivam Uru da ujutru u 10 sati napravimo dogovor. Sjutra ćemo govoriti o imenima i ministarstvima. Najvažnije je da sjutra ponesemo 41 potpis Đukanoviću. Sve ostalo je manje bitno", kazao je večeras lider Prave Crne Gore Marko Milačić.
Milačić je kazao da je stara većina večeras imala "u suštini jedan dobar sastanak".
"Dogovor je bliži nego jutros. Da pozovem kolege iz URA i Abazovića da se odreknemo maksimalizma. Kako se zahtjevi za kontrolnim paketom zovu nego - klasično uslovljavanje. Tražili smo danas da stavimo potpise da Lekić bude mandatar. Kolege iz URA su rekle da su saglasne, ali da treba da se dogovorimo oko sastava vlade. Pozivam da se dogovorimo jer nas rokovi zovu. Da stavimo potpise 41 poslanika, Lekiću damo mandat, i ponesemo potpise Đukanoviću, bez da iko od nas ide na sastanak. A onda će Lekić u periodu do izbora vlade da radi na ovome što traži URA. Nije dobar stav da devet poslanika traži kontrolni paket", rekao je Milačić.
Sastanak parlamentarne većine je nastavljen nakon 45 minuta zakašnjenja. Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kazao je nakon današnjeg sastanka da su imali visok stepen saglasnost za budućeg madatara. Istakao je da je Miodrag Lekić osoba o kojoj se razgovaralo kao budućem mandataru, te da nije registrovao nikog ko bi bio protiv toga.
REGION
Đukanović sjutra počinje konsultacije oko novog mandatara
REGION
Miodrag Lekić mandatar u Crnoj Gori?
Komentar