Evrobasket 2022

Ranjeni domaćin je najopasniji: „Nije trebalo tako da počnemo pred Srbiju“

Selektor češke košarkaške reprezentacije Ronan Ginzberg poručio je pred meč sa Srbijom (subota, 17.30) da njegovi izabranici nisu dobro počeli turnir, pošto su poraženi od Poljske rezultatom 99:84. Svestan je Ginzberg da će protiv Orlova biti još teži zadatak pred Česima.
Sputnik
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Arena u Pragu bila je euforirna i puna, navijači su stigli da pruže vetar u leđa domaćinu u duelu sa Poljacima, ali je usledilo žestoko razočaranje i ubedljiv poraz.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem specijalu.
„Ovo nije način na koji smo želeli da započnemo Evrobasket. Razočarali smo navijače koji su došli, ali tek je početak. Smatram da naši momci mogu da se vrate. Utakmica se razvijala nervozno po nas na samom startu, pravili smo greške u odbrani, ali posle toga smo se vratili. Do poslednjih pet minuta smo bili blizu. Primili smo dosta poena iz bekdora, a jasno je da ne možete da pobedite kada primite 99 poena“, bile su prve reči Ronana Ginzberga na konferenciji za medije.
Srpski novinari u Pragu pitali su Ginzberga šta očekuje od dvoboja sa Pešićevom četom, koja je očekivano lako izašla na kraj sa Holanđanima (100:76).
Jasno je da protiv Srbije neće biti lako. Moraćemo da se odmorimo, da uđemo spremni, ali Srbija je dobra. Pokazali smo ranije da možemo da igramo protiv takvog tima. Moraćemo zajedno da sagledamo situaciju sa fizio timom. Navijači nas dovoljno guraju i hvala im na tome. Očekujemo punu dvoranu jer je Srbija dobar tim i moraćemo da damo sve od sebe", poručio je selektor ranjenog domaćina, čija je prva zvezda bivši košarkaš Partizana Jan Veseli.
S druge strane, košarkaši Srbije neće odradili subotnji trening koji je bio zakazan za 11.30 jer su odlučili da se odmore posle meča sa Holandijom.
Evrobasket 2022
Srbija na skeneru: Vanjino buđenje i Jokićev krik pravde
Evrobasket 2022
Marinković lansirao Orlove na startu, Micić davao zvuk i ton igri /video/
Komentar