REGION

„Ne odlučuješ samo ti“: Dodik razotkrio Džaferovićevu nameru na sednici Predsedništva BiH /video/

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je predsedavajući Šefik Džaferović pokušao da izvrši manipulaciju na današnjoj vanrednoj sednici Predsedništva BiH.
Sputnik
Dodik je istakao da Džaferović pokušao da prkrši i Ustav i Poslovnik.
„Šampion ste u pokušaju da prekršite Poslovnik i Ustav. Pokušali ste da pokažete da ste neprikosnoveni kada je u pitanju dnevni red ne dozvoljavajući raspravu o dnevnom redu. Pokušali ste da izmanipulišete Predsedništvo. I sami vidite da niste u pravu“, poručio je Dodik Džaferoviću na sednici.
Džaferović je ipak otvorio raspravu o dnevnom redu i rekao da je Dodik bio u pravu.
Dodik je istakao da je i manipulacija stavljanje redovnih tačaka na dnevni red vanredne sednice Predsedništva.
Dodik je na sednici ponovo zatražio smenu bošnjačkog člana Predsedništva BiH Šefika Džaferovića.
Podsećamo, Dodik je danas na konferenciji za novinare naveo da su druga dva člana Predsedništva BiH na današnjoj sednici odbila četiri tačke koje je on predložio, dodajući da je smisao Predsedništva dovedena u pitanje.
Srpski član Predsedništva BiH predložio je da Kristijan Šmit bude proglašen personom non grata u BiH.
Predsedništvo BiH donelo je danas Odluku o prihvatanju Sporazuma između EU i BiH u Mehanizmu Unije za civilnu zaštitu.
Predsedništvo BiH je, nakon glasanja, sa dva glasa za (predsedavajući Šefik Džaferović i član Željko Komšić) i jednim glasom protiv (srpski član Milorad Dodik) donelo Odluku o davanju agremana ambasadoru Nemačke u BiH, saopšteno je iz Predsedništva.
Dodik je rekao i da će u naredna tri dana odlučiti da li će na agreman nemačkog ambasadora uložiti veto, odnosno pokrenuti vitalni nacionalni interes.
U saopštenju se navodi da je ova tačka bila na dnevnom redu 29. redovne sednice Predsedništva BiH, a pošto ni danas, na 157. vanrednoj sednici, nije postignut konsenzus o ovoj odluci iz oblasti spoljne politike, u skladu sa Poslovnikom o radu Predsedništva BiH, srpski član Predsedništva navedenu odluku može proglasiti destruktivnom po vitalni entitetski interes, prenosi RTRS.
REGION
Dodik predložio da Šmit bude proglašen personom non grata
REGION
Dodik: Sadašnja politika Nemačke usmerena protiv Srpske
Komentar