SVET

Četvoro Čeha uhapšeno u Albaniji, fotografisali vojnu fabriku

Albansko ministarstvo odbrane objavilo je danas da je pritvorilo četiri osobe češke nacionalosti jer su fotografisali vojnu fabriku kod grada Poličan.
Sputnik
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Oko 8.40 jutros, u jednom od tunela fabrike Poličan, primećena je kretnja četiri neidentifikovane osobe. Istog trenutka, vojna policija je u saradnji sa državnom policijom zatvorila ulaze u tunel i nakon pretrage uhvatila dva muškarca iz Češke. Nedaleko odatle uhvatili su i njihove partnerke, dve žene, takođe češke nacionalnosti. Oni su odvedeni u pritvor i vrši se njihova provera“, navelo je ministarstvo, a preneo albanski portal „A2“.
Ovaj incident se desio dan nakon što su tri osobe, od čega dvoje Rusa i jedan Ukrajinac, uhapšeni prilikom navodnogpokušaja ulaska u vojnu fabriku u gradu Gramši.
Uhapšena grupa rekla je da su fotoreporteri i da imaju svoj blog, a istražioci ne odbacuju mogućnost špijunaže, preneo je Tanjug.
REGION
U Albaniji uhapšena dva Rusa i Ukrajinac
Komentar