SPORT

Britanac pravo u metu: „Zdravog čoveka demonizujete, zaraženom aplaudirate“

Brendan O'Nil, novinar britanskog magazina „Spajkt“, izjavio je da su Igre Komonvelta na kojima je nastupila kriketašica zaražena koronavirusom jedan od najgorih slučajeva duplih standarda u svetu, a u jeku polemike oko statusa Novaka Đokovića.
Sputnik
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Australijska kriketašica Tajla Mekgrat dobila je dozvolu da igra u meču protiv Indije na Igrama Komonvelta, što je O'Nil uporedio sa deportacijom nevakcinisanog Novaka Đokovića.

„Imali smo zdravog čoveka kome je bilo zabranjeno da igra u Australiji i koji je bio demonizovan zbog kršenja nekakvih pravila. A ovde imate ovu nezdravu ženu, koja je bila svesna da je zaražena koronavirusom, ali joj je bilo dozvoljeno da igra i da pritom za nju navijaju sa tribina“, rekao je O'Nil.

Poznati novinar je na kraju konstatovao i da je čitava saga oko Novaka Đokovića bila „sramotan trenutak za Australiju.“
Podsetimo, šesti teniser sveta nedeljama iščekuje odluku američkih vlasti o tome da li će ga pustiti da uđe u zemlju i učestvuje na poslednjem grend slemu u sezoni, US Openu koji počinje 29. avgusta.
Veliki broj tenisera, među kojima i američki, pružio je podršku Đokoviću, koji je nevakcinisan i po važećim propisima nema prava da uđe u SAD ako nije primio neku dozu vakcine protiv koronavirusa.
SPORT
Slučaj „Đoković" – principi ispred miliona i titula
SPORT
Novak tapka u mestu, veliki skok Kirjosa
Komentar