SVET

Grmelo kod Bele kuće: Četiri osobe teško povređene u udaru groma /video/

Četiri osobe teško su povređene nakon što ih je pogodio grom nedaleko od Bele kuće, saopštili su lokalni zvaničnici iz Vašingtona.
Sputnik
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Portparol vašingtonske Vatrogasne službe Vito Mađolo izjavio je da su u četvrtak nešto pre 19 sati po lokalnom vremenu dva muškarca i dve žene išli trgom Lafajet, iz smera Bele kuće, kada je grom udario u njihovoj neposrednoj blizini, objavio je „Njujork tajms“.
Agenti tajne službe i lokalna policija su se našli u blizini i odmah su pomogli povređenima, dodao je Mađolo, a četvoro povređenih je prebačeno u obližnje bolnice.
Četvoro povređenih su, očigledno, stajali u blizini drveća u lokalnom parku kada je udario grom, kazao je Mađolo.
„Drveća nisu bezbedna mesta tokom oluje“, upozorio je on.
Nakon velikih vrućina koje su išle preko 35 stepeni tokom dana u četvrtak, na oblast Vašingtona predveče se sručila jaka oluja.
„Njujork tajms“ navodi i podatke statistike američkih Centara za kontrolu i prevenciju bolesti gde se navodi da je šansa da čoveka pogodi grom manja od jedan u milion, a da blizu 90 odsto ljudi preživi udar.
Od 2006. godine, zabeleženo je 444 smrtnih slučajeva u SAD od udara groma, a samo u ovoj godini poginulo je devet osoba, pokazuju podaci Nacionalne meteorološke službe, preneo je Tanjug.
Komentar