- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Grmelo kod Bele kuće: Četiri osobe teško povređene u udaru groma /video/

CC0 / Pixabay / Nevreme - ilustracija
Nevreme - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2022
Pratite nas
Četiri osobe teško su povređene nakon što ih je pogodio grom nedaleko od Bele kuće, saopštili su lokalni zvaničnici iz Vašingtona.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Portparol vašingtonske Vatrogasne službe Vito Mađolo izjavio je da su u četvrtak nešto pre 19 sati po lokalnom vremenu dva muškarca i dve žene išli trgom Lafajet, iz smera Bele kuće, kada je grom udario u njihovoj neposrednoj blizini, objavio je „Njujork tajms“.
Agenti tajne službe i lokalna policija su se našli u blizini i odmah su pomogli povređenima, dodao je Mađolo, a četvoro povređenih je prebačeno u obližnje bolnice.
Četvoro povređenih su, očigledno, stajali u blizini drveća u lokalnom parku kada je udario grom, kazao je Mađolo.
„Drveća nisu bezbedna mesta tokom oluje“, upozorio je on.
Nakon velikih vrućina koje su išle preko 35 stepeni tokom dana u četvrtak, na oblast Vašingtona predveče se sručila jaka oluja.
„Njujork tajms“ navodi i podatke statistike američkih Centara za kontrolu i prevenciju bolesti gde se navodi da je šansa da čoveka pogodi grom manja od jedan u milion, a da blizu 90 odsto ljudi preživi udar.
Od 2006. godine, zabeleženo je 444 smrtnih slučajeva u SAD od udara groma, a samo u ovoj godini poginulo je devet osoba, pokazuju podaci Nacionalne meteorološke službe, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala