SPORT

Zašto Rusi kupuju srpske „legionare"?

Za kratko vreme trojica srpskih fudbalera realizovali su transfere u Rusiju. Milanu Gajiću (CSKA) i Mihajlu Banjcu (Karsnodar) pridružiće se vezista Partizana Saša Zdjelar koji će takođe zadužiti opremu Armejaca iz Moskve. Zašto Rusi kupuju Srbe – odgovor je vrlo lak.
Sputnik
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Ruski klubovi se polako, ali sigurno okreću našoj Superligi u potrazi za pojačanjima, svesni suženog prostora za manevar zbog situacije u Ukrajini, a Andrej Červičenko, bivši predsednik moskovskog Spartaka, kaže da je to sve nekako i očekivano.
„Mislim da je prilično logično da ruski klubovi sada obrate pažnju na srpsko tržište. Ako već uzimamo legionare, hajde da probamo sa onima koji su nam bliži duhom“, smatra Červičenko.
Fudbaleri Crvene zvezde Milan Gajić i El Fardu Ben
Dovođenje srpskih igrača vidi i kao priliku za zaradu.
„Srpsko tržište je uvek obećavalo, mnogi Srbi su igrali u najjačim evropskim šampionatima. Naravno, kada govorimo o superzvezdama oni sanjaju Milan, Barselonu, Bajern, engleske klubove. Ali dok ih najveći ne otkriju – vrlo su nam dostupni. Možemo da im obezbedimo da ovde procvetaju“, tvrdi Andrej i dodaje:
„Srpski klubovi najčešće razviju talenta i prodaju ga. A kako nije uvek moguće odmah ih prodati vrhunskom klubu to možemo da radimo preko Rusije.“
Srpski menadžer Bojan „Pančo“ Ostojić nema dilemu da će Saša Zdjelar uspeti u Moskvi.
„Zdjelar je pametan vezista. Nivo fudbala koji prikazuje omogućava mu da se kvalitetno brani, istovremeno i da bude kreativan. Sašine karakteristike odgovaraju stilu CSKA. Siguran sam da mu prilagođavanje na novu sredinu neće biti potrebno. Odmah će početi da igra“, smatra Ostojić, koga su ruski novinari kontaktirali u nameri da se raspitaju o Saši.
Fudbaler Partizana Saša Zdjelar
Prethodno je u CSKA stigao Milan Gajić po isteku ugovora sa Crvenom zvezdom, dok će Armejci platiti Partizanu 500.000 evra.
„Znam da je imao ponude iz pet najjačih liga Evrope. Razmišljao je o njima, ali su po svemu sudeći uslovi CSKA bili najubedljiviji. Rusija može Zdjelaru da bude odskočna daska, da sa dve ili tri sezone odatle ode u neko jače takmičenje“, procenio je Ostojić.
SPORT
Brazilac srećan što je sreo „Ludaka“ – i sve naučio od njega
SPORT
„Izdajnik, momentalno bih ga izbacio“
Komentar