RUSIJA

Moćan kamion-terminator: Ruski vojni tegljač Ket-L1 u akciji/video/

Moćni vojni tegljač Ket-L1 je rekorder ne samo u dizanju tereta, već i po broju funkcija: ima dve dizalice, sajlu za vuču i još mnogo toga.
Sputnik
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Ogromna dizalica može da podigne teret težine 16 tona, domet joj je 6,5 metara i vitlo koje može da izdrži težinu do 40 tona.
Ket-L1 je pravi kamion-terminator, on je moćan i snažan.
„Kako bi se omogućilo da tegljač uđe u kabinu teretnog aviona Il-76, morali smo da primenimo posebnu konstrukciju, odnosno, kada se transportuje tegljač se sklapa nadole i tako se obezbeđuje minimalna visina vozila“, rekao je šef odeljenja za konstruktorske radove kompanije „Čajka-NN“ Maksim Losev.
Prvi test za vojni tegljač je bio da se kamion težak 18 tona zaglavi u blato, a drugi je da se kamion od 30 tona prevrne na bok. Cilj je bio da kamion-terminator oba ova vozila izvuče i on se u ovim akcijama odlično snašao. Tegljač je obe spasilačke akcije završio za samo par desetina minuta.
Ruska vojska ima i mobilne radionice sa 3D štampačima, terenske autoservise i šlepere koji mogu da izvuku i tenk iz močvare. Ministarstvo odbrane Rusije trenutno testira pet uzoraka nove generacije mašina koje su napravljene za popravku vojne opreme na terenu.
RUSIJA
Ruska vojska uništila četiri američka sistema "himars"
Komentar