REGION

Lider Prave Crne Gore: Provokacije navijača iz Prištine treba ozbiljno shvatiti

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić smatra da ono što se dogodilo na stadionu u Prištini, kada su na gostovanju Budućnosti iz Podgorice navijači kosovoskog tima poručili Crnoj Gori da je “sledeća” predstavlja navijačku provokaciju, ali da je treba ozbiljno shvatiti.
Sputnik
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Navijači su razvili na velikom platnu mapu Crne Gore, na kojoj su osjenčili djelove na koje misle da Albanci imaju pravo i pretenzije - Tuzi, Ulcinj, Plav,Gusinje, Rožaje, Prokletije... i napisali: “Vi ste sledeći”.
“Bez obzira što je riječ o navijačkoj provokaciji, jasno je da je to i nešto više od toga. Jer smo mi takve poruke dobijali i sa visokih političkih adresa i sa Kosova, a dijelom i iz Crne Gore, prilikom proslave rezultata na nekim lokalnim izborima. Čini mi se da su te strukture i osokoljene što nedaostaje reakcija sa zvaničnih crnogorskih adresa. Podsjećam da smo imali poruke o neophopdnom etničkom ključu iz sadašnje izvršne vlasti u Crnoj Gori. Ja kažem da svi treba da znaju da će ih biti želja da nešto tako ostvare, jer ograomna većina naroda u Crnoj Gori je jedinstvena i da ne želi dati ni pedalj svoje zemlje. Prava Crna Gora je imala poruku za premijera takozvanog Kosova Aljbina Kurija, kada je on najavljivao preispitivanje granica između Crne Gore i Kosova, I tada mu poručili da je kristalno jasno da ne smije posegnuti ni za milimetrom crnogorske teritorije”, kaže Milačić za Sputnjik.
Na zvaničnoj stranici navijačke grupe Varvari 1987 i dalje stoji mapa Srbije, na kojoj je jednom tačkom označena Priština, gdje je FK Budućnost gostovala sinoć fudbalskom klubu Ljapi i ostvarila dalji prolaz u kvalifikacijama za evropske kupove.
Iz navijačke grupe Varvari kažu da je dovoljan komentar upravo mapa koju oni drže na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici.
SPORT
Podgoričani istakli parolu – Albanci ih neće u Prištini /foto/
Komentar