REGION

Spajić i Milatović za pad crnogorske vlade i nove izbore

Pokret Evropa sad saopštio je kako podržavaju skraćenje mandata aktuelnoj manjinskoj Vladi, jer se, kako su istakli, pokazala kao „nekompetentna da vodi zemlju kroz ekonomske izazove s kojima se svijet suočava“.
Sputnik
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Podržavamo skraćenje mandata aktuelnoj manjinskoj Vladi, jer se pokazala kao nekompetentna da vodi zemlju kroz ekonomske izazove s kojima se svijet suočava, kao i da ostvari očekivanja građana o prosječnoj zaradi od 1.000 eura, minimalnoj penziji od 450 eura i punoj zaposlenosti, do kraja naredne godine“, kazali su iz pokreta na čijem su čelu bivši ministri Milojko Spajić i Jakov Milatović.
Dodatni razlog je, kako su istakli, očigledno lošija turistička sezona.
„Osim toga, aktuelna Vlada nema podršku građana, usporila je reforme i nema potrebnu stabilnost, niti parlamentarnu većinu, da deblokira pravosuđe i snažnije iskorači na putu ka EU“, kaže se u saopštenju.
Kako su istakli, podržavaju potpisivanje Temeljnog ugovora čime bi, smatraju, bila uspostavljena pravna jednakost među vjerskim zajednicama.
„A bojazan da bi se padom Vlade dovelo u pitanje potpisivanje Temeljnog ugovora smatramo neosnovanim. Trenutna Vlada, ukoliko to želi, može odmah potpisati ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, završavajući proces koji je počela prethodna Vlada, a koju je sadašnji premijer srušio nakon što je utvrdila Temeljni ugovor na sjednici 26. januara“, navode u saopštenju.
Stoga, kako su poručili, jedini izlaz iz političke krize vide u novim izborima i formiranju stabilne parlamentarne većine koja bi, naveli su, ispunila sva legitimna očekivanja građana, uključujući bolji standard, vladavinu prava i opipljive EU integracije.
Komentar