DRUŠTVO

Kad čujete čemu služe peteljke od paprika, nikada ih više nećete bacati

Paprika je savršena za skoro sve što vam padne na pamet da skuvate. Odlične su pečene, napunjene, ili u ajvaru… ali ni peteljke nisu za bacanje.
Sputnik
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Kada pripremate paprike verovatno je prvo što uradite da bacite peteljke. A to je velika greška jer tako sebi uskraćujete dodatno uživanje u jelu.
Naime, umesto da ih bacite, stavite ih u kesu i „spakujte“ u zamrzivač. Kada prođe leto i sezona paprika, to ne znači da ćete se odreći njihovog čarobnog ukusa.
Da biste zimi obogatili svako jelo, izvadite peteljke iz zamrzivača i ubacite ih u hranu koju spremate. Koriste se kao začin i mogu da se dodaju u supu, variva, meso.
Peteljke potom iz gotovog jela obavezno izvadite i bacite.
Bilo koji obrok pripremljen od ovako neobičnog začina biće mnogo ukusniji i aromatičniji, prenela je „Krstarica“.
DRUŠTVO
Greške koje često pravimo tokom pripreme jela
RUSIJA
Ruski lekar preporučuje univerzalni proizvod za ljude sa slabim srcem
Koje povrće jesti sirovo, koje je bolje kada je obrađeno, a koje je "kralj povrća"
Komentar