Pratite Sputnjik i na letovanju
Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com
Kada pripremate paprike verovatno je prvo što uradite da bacite peteljke. A to je velika greška jer tako sebi uskraćujete dodatno uživanje u jelu.
Naime, umesto da ih bacite, stavite ih u kesu i „spakujte“ u zamrzivač. Kada prođe leto i sezona paprika, to ne znači da ćete se odreći njihovog čarobnog ukusa.
Da biste zimi obogatili svako jelo, izvadite peteljke iz zamrzivača i ubacite ih u hranu koju spremate. Koriste se kao začin i mogu da se dodaju u supu, variva, meso.
Peteljke potom iz gotovog jela obavezno izvadite i bacite.
Bilo koji obrok pripremljen od ovako neobičnog začina biće mnogo ukusniji i aromatičniji, prenela je „Krstarica“.