SPORT

Oglasila se FIBA o meču Srbije i Belgije

Svetska košarkaška federacija (FIBA) oglasila se povodom prekida meča Srbije i Belgije zbog nestanka struje u Nišu u dvorani Čair. Meč će biti odigran u ponedeljak od 19 časova. Tačnije, biće odigran sa preostalih 07:54 na satu u prvoj četvrtini i vođstvu Belgije 6:3.
Sputnik
Dan nakon neočekivanog prekida u Nišu zbog problema sa električnom energijom oglasila se FIBA, poručivši da će meč biti odigran.
Navodno, Belgijanci ne žele da igraju u ponedeljak od 19 časova, i u tom slučaju bi utakmica kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023. godine bila registrovana u korist Srbije službenim rezultatom 20:0.
FIBA se oglasila i otklonila bilo kakvu dilemu oko toga kada će meč biti odigran.
„Meč evropskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo između Belgije i Srbije koji je održan 3. jula u Nišu, prekinut je zbog tehničkih problema vezanih za rasvetu u dvorani. Utakmice će biti nastavljena 4. jula od 19.00 časova po loklano vremenu sa preostalih 07:54 na satu u prvoj čevrtini i rezultatu 6:3 za Belgiju“, navodi se u saopštenju FIBA.
Struja je u Nišu nestajala čak tri puta, restortovan je čak i glavni agregat čime je pokušano da bude uspostavljen normalan rad svih faza u dvorani, ali ni to nije pomoglo pa je meč odložen za dan kasnije, što je razočaralo sve u dvorani (oko 3.500 navijača), kao i košarkaše obe reprezentacije.
SPORT
U Nišu je nestalo struje, a u Hrvatskoj je Markanen „ugasio“ košarku – Bogdanović: Ja sam kriv!
SPORT
Belgijanci neće da igraju novi meč, ali to ne brine Srbiju
Komentar