SPORT

Srpski junak je sve to zaslužio – mural i bakljada u rodnom gradu /foto, video/

Aleksandar Mitrović je nebrojeno puta obradovao naciju, a epitet apsolutnog junaka poneo je posle gola u Lisabonu kada je presudio Portugaliji, a Srbiju odveo direktno na Mundijal u Kataru. Smederevo nije zaboravilo Mitra, već je rešilo da mu se oduži velikim muralom, a kasnije je bila i bakljada.
Sputnik
U naselju Lipska rampa odakle su rodom Mitrovići osvanuo je veliki murala na kojem se vidi Mitrović kako proslavlja istorijski pogodak u najdražem dresu, dok je iza njega zastava Srbije sa dvoglavim Orlom i sve to impresivno deluje.
A zaslužio je sve to Mitrogol. Svojim ponašanjem i odnosom prema najdražem dresu. Za njega nikada nije postajala reč povreda ili bolest. Uvek se odazivao poput vojnika na pozive selektora i bio je u prvim borbenim redovima.
Najbolji strelac u istoriji nacionalnog tima koji je i u Čempionšipu oborio brojne rekorde ove sezone u dresu Fulamu, slikao se ispred prelepog murala u njegovu čast.
Takođe, drugari su kasnije organizovali svečani dočeka za Mitrovića, a sve je "začinjeno" bakljadom, te je u jednom trenutku i bivši napadač Partizana uzeo baklju u ruke i uživao u fantastičnoj atmosferi.
Sve je to srpski junak zaslužio i to odavno, a jako je lep gest što mu se njegovo Smederevo odušilo na adekvatan način.
SPORT
„Jaguar“ je pobegao, ali će Partizan morati da plati
SPORT
Stara dama sigurna da je „blokirala“ Kostića - i zato ne žuri
Komentar