SPORT

Belorusija će ga pamtiti, ali – vreme je za povratak u Srbiju

Posle četiri i po godine provedene u beloruskoj ekipi BATE Borisov, Aleksandar Filipović, srpski fudbaler, vraća se u Srbiju – i to u redove Partizana, o čemu je govorio na oproštaju od sada već bivšeg kluba.
Sputnik
Filipović igra na poziciji levog beka, uspešno može da pokrije i druge pozicije u defanzivnoj liniji, a kako kaže o transferu nije razmišljao, sve dok mu se nije javio Ilija Stolica, nedavno imenovani trener Partizana.
„Kada sam produžavao ugovor sa BATE dao sam sebi cilj, da vratimo titulu u Borisov. Ipak, dobio sam poziv Stolice, rekao mi je da misli da ja mogu da pomognem u jačanju Partizana i sve se desilo veoma brzo“, naveo je Filipović.
Prepreka nije bilo, klub je razumeo želju momka rođenog u Leskovcu 1994. godine da se vrati u Srbiju, ali će mu Belorusija uvek ostati u sećanju.
„Kada sam došao nisam znao jezik, nisam razumeo o čemu su saigrači govorili. Sećam se Anatolija Kapskog, tragična je bila 2018. godina, izgubili smo velikog lidera i čoveka koji je živeo sve naše probleme. Šta je najsnažnije u klubu? Ljudi! Mnogi govore da je BATE porodica i to je stoprocentno tako. Nikada ništa loše neću moći da kažem o klubu, uvek će mi biti u srcu. I nedavno mi je supruga rekla da želi da ja završim karijeru ovde. Mogu to da zamislim“.
Pamtiće Aleksandar, ali će i njega pamtiti.
„Gledao sam komentare navijača, lepo je videti da su se svi zahvaljivali za moj doprinos ekipi, drago mi je da sam zaslužio takve komentare i to mi je mnogo važno. I moram da kažem da želim da BATE postane šampion“.
Filipović je za četiri i po godine stekao status legende kluba, rekorder je kao stranac sa najviše odigranih utakmica, ukupno 171, osvojio je titulu 2018. godine, dva nacionalna kupa i Superkup, a 2021. godine izabran je u najbolji tim prvenstva.
SPORT
Srpska zastava se vijori u Los Anđelesu /video/
Komentar