SPORT

Bombarder sa Dona se vratio kući /video/

Ruski vezista Danil Utkin (22) prešao je iz Krasnodara u Rostov u transferu vrednom tri miliona evra. Radi se o momku koji je prošle sezone stekao status pravog bombardera u dresu Ahmata iz Groznog zbog spektakularnih golova.
Sputnik
Rostov je obelodanio dolazak mladog fudbalera Krasnodara sa kojim je potpisao ugovor na četiri i po godine. Radi se o plejmejkeru, u svetu fudbala popularnom "boks tu boks" vezisti, koji se ističe sjajnim pasom i osećajem za igru.
Utkin, koji je rodom iz Aksaja, grada na desnoj obali Dona, u Rostovskoj oblasti, ponikao je u omladinskoj akademiji Krasnodara za koji je od 2018. zabeležio 64 nastupa, sedam golova i tri asistencije.
„Srećan sam što smo doveli igrača ovog kalibra. Danil je dokazani fudbaler u elitnom rangu i od njega očekujemo da nastavi gde je stao u dresu Ahmata", izjavio je trener Rostova Valerij Karpin.
Proteklu sezonu Danil je proveo na pozajmici u Ahmatu iz Groznog, gde je na 29 nastupa postigao 10 golova i asistirao tri puta.
Čak pet pogodaka koje je postigao bili su iz slobodnih udaraca, što je bio rekord Premijer lige Rusije.
„Danil Utkin polako, ali sigurno izrasta u zvezdu Premijer lige Rusije. Njegovi potezi i golovi iz prekida uskoro bi mogli da mu donesu još veće interesovanje klubova, posebno sa zapada Evrope gde se traže moderni i lucidni vezisti", pisali su ruski mediji.
Zbog razornog udarca levicom, Utkin je već dobio nadimak „levonogi bombarder“ pa će mnogi golmani sa strahom dočekivati utakmice protiv Rostova sledeće sezone.
U poslednjem izveštaju „OTV skauta“ za Evropu Danil Utkin označen kao broj 1 među ofanzivnim vezistima. Kada pogledate snimke golova, poteza i asistencija biće vam jasno zašto.
SPORT
Iz Surdulice u Rusiju za 180.000 evra
SPORT
360 minuta za deset dana – šta je videla Srbija, a šta je video Piksi
Komentar