REGION

Marko Milačić: SNP želi da Temeljni ugovor potpiše i sa CPC

Plan DPS, SNP i URA je da potpišu Temeljni ugovor i sa takozvanom CPC, a Temeljni ugovor sa SPC im je most za to, tvrdi lider Prave Crne Gore Marko Milačić.
Sputnik
“Potpisivanje ugovora sa CPC bi bilo državno legitimisanje jedne nepriznate i nekanonske organizacije, što bi onda u perspektivi predstavljalo mnogo veću opasnost po imovinu i prava jedine kanonske vjerske organizacije pravoslavnog naroda, a to je Srpska pravoslavna Crkva. Upravo ovaj proces i ovaj naum je, čini mi se, opasniji po SPC, ali i Crnu Goru, čak i od onog Zakona o slobodi vjeroispovijesti koji je digao Crnu Goru na noge. Prava Crna Gora će se na odlučan i ozbiljan način pobuniti protiv ovog opasnog procesa”, poručio je Milačić na sastanku odbora njegove partije u Danilovgradu.
Poručio je da će DPS u Danilovgradu doživjeti debakl, kao i u Beranama.
“ I ovdje ćemo formirati vlast bez SNP”, zaključio je Milačić.
Više izvora iz Vlade Crne Gore takođe je potvrdilo Sputnjiku da će se nakon potpisivanja Temeljnog ugovora sa SPC, a navodno je ostalo još samo da se Crkva složi oko njega, insisitirati da se sličan ugovor potpiše sa CPC, pod izgovorom da sve vjerske zajednice moraju imati jednak tretman.
Komentar