REGION

Dodik čestitao Putinu Dan Rusije

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik čestitao je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i bratskom narodu Ruske Federacije 12. juni - Dan Rusije i poručio da su neraskidive veze dva naroda bez obzira na sve današnje izazove.
Sputnik
Dodik je izrazio uverenje da će se tradicionalno prijateljski odnosi, koje odlikuje otvorenost i strateško partnerstvo, uspešno razvijati i u budućnosti u obostranom interesu.
On je iskazao iskrene želje za dalji prosperitet Rusije i njen napredak na svim poljima, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsedništva BiH.

„Ruski i srpski narod povezuju tradicionalno prijateljstvo, duboke kulturne i duhovne veze. Uveren sam u nastavak naše saradnje i dobrih odnosa na dobrobit ruskog i srpskog naroda“, istakao je srpski član Predsedništva, uputivši predsedniku Ruske Federacije izraze dubokog poštovanja, prenosi RTRS.

Nacionalni dan Rusije obeležava se 12. juna u sećanje kada je na taj dan 1990. godine prvi Kongres narodnih poslanika prihvatio Deklaraciju o državnom suverenitetu Rusije, u kojoj je proglašeno prvenstvo Ustava Rusije i njegovih zakona.
SRBIJA
Obeležen Dan Rusije u ambasadi u Beogradu — Bocan-Harčenko: Lavrov je svim srcem želeo da dođe
Komentar