RUSIJA

Patrušev: Zapad pokušava da izazove sveobuhvatnu ekonomsku krizu u Rusiji, pripremamo mere

Savet bezbednosti Rusije priprema mere kako bi se blokirali pokušaji Zapada da u Rusiji isprovocira sveobuhvatnu ekonomsku krizu i izazove pogoršanje situacije u zemlji, izjavio je sekretar Saveta Nikolaj Patrušev.
Sputnik
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Jačanje ekonomskog suvereniteta Rusije još jedan je pravac rada Saveta bezbednosti. Tu se rešavaju zadaci podizanja kvaliteta života ruskih državljana, obezbeđivanja makroekonomske stabilnosti i izbalansiranog teritorijalnog razvoja zemlje“, rekao je Patrušev u intervjuu za „Rusku gazetu“ povodom 30. godišnjice osnivanja tela na čijem je čelu.

Poseban akcenat, dodao je on, stavlja se na izradu mera usmerenih na blokiranje pokušaja Zapada da isprovociraju u Rusiji sveobuhvatnu ekonomsku krizu.
Efikasno suprotstavljanje sankcionom pritisku bez presedana omogućiće ne samo da se izađe na kraj sa ekonomskom agresijom nego i da se sprovede duboka strukturalna reforma domaće privrede, istakao je visoki ruski zvaničnik.
Patrušev je dodao da su dodatne mere u cilju zaštite Rusije uvedene nakon što su u Ukrajini otkrivene laboratorije SAD gde su se izvodili eksperimenti sa patogenima smrtonosnih bolesti.
On je takođe dodao da je specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini potvrdila sposobnost ruske vojske da rešava zadatke u svim uslovima.
„Ruske Oružane snage su pripravne, mobilne, savremene, kompaktne i spremne da rešavaju date zadatke u svim uslovima. To je potvrdilo delovanje grupe Vazdušno-kosmičkih snaga u zoni jermensko-azerbejdžanskog sukoba 2021. kao i tokom specijalne vojne operacije u cilju demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine“, dodao je on.
RUSIJA
Patrušev: Poljska već kreće da uzima deo Ukrajine
Komentar