VAŽNO OBAVEŠTENJE
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).
„Šargarepa sadrži rastvorljiva vlakna, koja pomažu u smanjenju nivoa holesterola. Takođe sadrži beta karoten, odnosno antioksidans vitamina A, koji štiti od mnogih hroničnih bolesti, među kojima su i, kako je već navedeno, bolesti srca“, kazala je nutricionista Liza Jang za magazin „It dis, not det“.
Dodala je da je dobra ideja dodati šargarepu u salatu ili je čak ispržiti i jesti sa maslinovim uljem i belim lukom. Čips od krompira je jedna od najčešćih grickalica.
Međutim, ljudi često zaboravljaju da je nezdrav. Stručnjaci zbog toga savetuju da umesto kupljenog čipsa, sami napravite zdraviju i ukusniju varijantu od šargarepe.
Naravno, većina ljudi najpre poveže konzumiranje šargarepe s dobrim delovanjem na zdravlje očiju. Između ostalog sadrži lutein, koji može pomoći u smanjenju rizika od makularne degeneracije. Međutim, očigledno je da to nije njena jedina prednost, prenosi „Kliks“.