RUSIJA

Zaharova: Činjenice pokazuju – Poljska kuje planove za ekspanziju na Ukrajinu

Činjenice ukazuju na to da Poljska ima planove za ekspanziju na Ukrajinu, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
Sputnik
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Ne sme da se isključi mogućnost da Varšava pravi planove za 'puzeću ekspanziju' na teritoriju susedne države. Bar o tome govore činjenice. Povezivanje sa specijalnom vojnom operacijom Rusije u ovom slučaju nije ništa drugo do izgovor“, istakla je portparolka na brifingu.

Ranije je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski najavio da će Ukrajina i Poljska potpisati sporazum o pojednostavljenju prelaska granica. Kako je rekao, te dve zemlje uopšte ne bi trebalo da imaju bilo kakve granice ili barijere.
Pored toga, kako su preneli mediji, Zelenski je najavio i da će Vrhovnoj radi podneti nacrt zakona kojim bi se poljskim državljanima u Ukrajini dodelio specijalni status.
RUSIJA
Ruska Duma: Zelenski planira da preda Poljskoj zapadne delove Ukrajine
Komentar