Podkast

Mesto gde je prestolonaslednik Petar osmislio osnivanje ruske flote | Moja Rusija

U novoj epizodi "Moje Rusije" vodimo vas u Izmajlovski park, jedan je od najvećih moskovskih parkova, gde se za vreme Alekseja Mihajloviča, drugog ruskog cara iz dinastije Romanovih, nalazila carska rezidencija.
Sputnik
Saznaćete po čemu je Izmajlovo bilo poznato u carsko doba i kako je na tom imanju prošlo detinjstvo budućeg ruskog imperatora Petra Prvog i druge careve dece.
Otkrićete i kako je jedan pronalazak mladog Petra uticao na stvaranje ruske flote.
Saznaćete sudbinu Hrama Pokrova Presvete Bogorodice, u kome je jedno vreme bila smeštena arhiva sovjetske tajne policije NKVD-a, kao i priču o Kamenoj kuli, koja čuva mnoge misterije.
Carsko imanje
Zavirićete u Gospodarev dvor i saznati njegovu istoriju.
Novinarka Sputnjika Olivera Ikodinović u emisiji „Moja Rusija“ vodi vas na vama poznata, ali i skrivena mesta Moskve i Rusije.
Zavirite sa nama u različite kutke Rusije i njene prestonice, upoznajte njihove lepote i tradiciju i osetite duh zemlje i dušu Rusa.
Emituje se svake druge nedelje u 19.00.
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Komentar