RUSIJA

Iz „Azovstalja“ evakuisano preko 100 ljudi

S teritorije fabrike „Azovstalj“ u Marijupolju 30. aprila i 1. maja evakuisana je 101 osoba, od kojih je 32 odlučilo da ostane u Donjeckoj Narodnoj Republici, rečeno je novinarima u Ministarstvu odbrane Rusije.
Sputnik
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

U operaciji oslobađanja civila iz „Azovstalja“, organizovanoj na inicijativu predsednika Rusije Vladimira Putina, prvog dana – 30. aprila iz okolnih kuća izašlo je 25 ljudi, a s teritorije same fabrike evakuisana je 21 osoba.
„Svih 46 ljudi dobrovoljno je odlučilo da ostane u Donjeckoj Narodnoj Republici“, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Rusije.
„Drugog dana operacije – 1. maja s teritorije fabrike je oslobođeno još 80 civila koje su držali ukrajinski nacionalisti. Njima su obezbeđeni prenoćište, hrana i medicinska pomoć. Jedanaestoro oslobođenih građana odlučilo je dobrovoljno da ostane u Donjeckoj Narodnoj Republici“, rečeno je u ruskom vojnom resoru.
Na teritoriju koja je pod kontrolom kijevskog režima uputilo se 69 civila, koji su povereni predstavnicima Ujedinjenih nacija i Međunarodnog komiteta Crvenog krsta i oni su u ovom trenutku automobilskim konvojem krenuli u pravcu grada Zaporožja.
Oružane snage Rusije osiguravaju bezbednost humanitarnog konvoja sa civilima evakuisanim iz „Azovstalja“, koji idu ka teritoriji pod kontrolom kijevskog režima.
RUSIJA
Šta krije podzemni grad kombinata Azovstalj
Komentar