SPORT

Kecmanovićeva 24. pobeda u sezoni – dominacija za polufinale Minhena

Miomir Kecmanović nastavlja da ruši redom rivale od starta sezone, gde je nanizao već 24 pobede. Poslednji je pred njim položio reket Nikoloz Basilašvili rezultatom 7:6(5), 6:2 što je bilo dovoljno za polufinale Minhena.
Sputnik
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Fantastičan tenis igrao Miša Kecmanović ove godine, a na Srbija openu je posle velike borbe poražen od najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića kojem je uspeo da uzme set.
Usledio je put u Minhen na turnir, takođe iz serije 250, gde je Kecmanović ekspresno bez izgubljenog seta stigao do polufinala. Redom su padali Nemci Reberg i Atlmajer, a zatim i Gruzin Basilavšili.
Iako je Kecmanović loše otvorio susret, dozvolivši rivalu koji je 20. igrač na ATP listi da mu „ukrade servis“, već u sledećem Miomir je uzvratio na identičan način.
Usledila su dva gema u kojima su dvojica tenisera sačuvala sopstveni servis, da bi ponovo Basilašvili bio taj koji je uspeo da dođe do brejka i da povede 3:2.
A onda, preslikan scenario. Miša je munjevito reagovao, nije dozvolio psihološki pad, već je napravio ribrejk.
Igrao se gem za gem, sve do tajbrejka u kojem je srpski teniser, inače 37. reket planete uspeo da slavi rezultatom 7:5 i da povede 1:0 u setovima.
Brzo se igralo u Minhenu, nije bilo dugih gemova u drugom setu jer su Kecmanović i Basilašvili praktično bez izgubljenog poena osvajali gemove, da bi u petom Miomir bio taj koji je uspeo da dođe do brejka.
Demonstracija sile usledila je i u sedmom gemu, jer je Kecmanović ponovo oduzeo servis i poveo sa nedostižnih 5:2, da bi kasnije samo dokrajčio rivala i plasirao se u polufinale Minhena.
Kecmanović će u narednom meču igradi s boljim iz duela Botik van de Zandšulp - Kasper Rud.
SPORT
Amerikanci svađaju Špance: „Razočaran sam!“
SPORT
Kecmanović je bolji i od Nadala – a preti da prestigne i Alkarasa
Komentar