SVET

Indija neće menjati svoj stav prema Rusiji: Boris Džonson posle sastanka sa indijskim premijerom

Stav Indije prema Rusiji se neće promeniti, izjavio je danas britanski premijer Boris Džonson posle sastanka sa svojim indijskim kolegom Narendrom Modijem.
Sputnik
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Istorijski stav Indije prema Rusiji je dobro poznat i on se neće promeniti“, naveo je Džonson na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.
Džonson je izjavio da je siguran da Indija „vidi šta se dešava“ i da raste njeno raspoloženje za saradnju sa Velikom Britanijom, prenosi Tanjug.
Velika Britanija i Indija potpisale su danas novi sporazum o saradnji u oblasti odbrane, saopštili su zvaničnici dve zemlje nakon sastanka u Nju Delhiju. Prema tom sporazumu, Britanija će pomoći Indiji da napravi sopstvene borbene avione, izjavio je britanski premijer Boris Džonson.
Dve zemlje će nastojati da do kraja godine postignu i sporazum o slobodnoj trgovini, izjavili su zvaničnici, navodi Rojters.
Džonson se u Indiji sreo sa premijerom Indije Narendrom Modijem, a poseta britanskog predsednika vlade u godini kada se slavi 75 godina indijske nezavisnosti, je istorijska, rekao je Modi.
„Pozvali smo na dijalog i diplomatiju kako bi se u Ukrajini uspostavio prekid vatre i došlo do rešenja problema. Ponovili smo i važnost poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta svih zemalja“, rekao je Modi, prenose indijski mediji.
Indija želi dobrodošlicu Velikoj Britaniji posle njene odluke da stupi u Indo-pacifičku inicijativu, dodao je Modi.
Modi je iskazao i zabrinutost zbog Avganistana i opasnosti da teritorija te zemlje bude korišćena za širenje terorističkih aktivnosti.
Džonson i Modi su se saglasili da su dve zemlje ojačale odnose i partnerstvo u svim segmentima.
Komentar