SVET

Stupio na snagu peti paket sankcija EU protiv Rusije

Peti paket sankcija EU protiv Rusije stupio je na snagu. Na sankcionom spisku je, između ostalih, koncern „Kalašnjikov“.
Sputnik
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Na udaru sankcija našli su se i zvanični predstavnik ruskog Ministarstva odbrane, general-major Igor Konašenkov, biznismen Oleg Deripaska, direktor "Zberbanke" German Gref, biznismeni Boris i Igor Rotenberg.
Na spisku su u Marija Voroncova i Katarina Tihonova, za koje u EU tvrde da su kćerke ruskog predsednika Vladimira Putina.
Mere predviđaju zamrzavanje aktiva niza ruskih banaka: VTB, "Novikombanke", "Sovkombanke" i 14 indsutrijskih i transportnih preduzeća.
Sankcije su uvedene i protiv više novinara, rukovodilaca agencije TASS, VGTRK, "Moskovski komsomolec".
Na listi je ukupno 217 fizičkih lica i 18 organizacija. Mere pored zamrzavanja imovine podrazumevaju i zabranu putovanja u EU.
RUSIJA
EU odobrila peti paket sankcija protiv Rusije, Japan udara na velike ruske banke
Komentar