SVET

Amerika prodaje Tajvanu sistem „Patriot“

Američki Stejt department odobrio je Tajvanu potencijalnu prodaju opreme, obuke i drugih stavki vezanih za podršku sistemu protivvazdušne odbrane „Patriot“, u vrednosti do 95 miliona dolara, saopštio je Pentagon.
Sputnik
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Paket bi uključivao obuku, planiranje, postavljanje, raspoređivanje, rad, i održavanje sistema protivvazdušne odbrane „Patriot“ i prateće opreme, saopštilo je u utorak Ministarstvo odbrane SAD, prenosi Rojters.
Agencija za odbrambenu i bezbednosnu saradnju Pentagona obavestila je Kongres o mogućoj prodaji, a uprkos odobrenju Stejt departmenta, obaveštenje ne ukazuje da je ugovor već potpisan ili da su pregovori zaključeni, navodi Rojters, prenosi Tanjug.
SVET
Američki mediji: SAD dostavile značajan broj raketnih sistema „Patriot“ Saudijskoj Arabiji
SVET
Bajdenova akcija protiv Kine: 900 miliona dolara za naoružavanje malog ostrva – marince već nakrcali
SVET
Američki admiral: Kina pretvorila tri veštačka ostrva u vojne baze
Komentar