SPORT

Hrvati ga nazivaju nacionalistom, a on poručuje: „Rodio sam se u Republici Srpskoj Krajini!“ /foto/

Milan Borjan, golman Crvene zvezde, našao se na udaru hrvatske javnosti nakon žreba za Svetsko prvenstvo jer će kao čuvar mreže Kanade nastupati protiv Hrvatske, države u kojoj je rođen, pošto insistira na tome da je njegov rodni kraj Republika Srpska Krajina.
Sputnik
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Borjan je sa reprezentacijom Kanade, države u koju je kao dečak prebegao zbog rata u svom zavičaju, stigao do istorijskog uspeha i plasmana na Mundijal u Kataru.
Volja žreba je uticala na to da Kanada za protivnika dobije reprezentaciju Hrvatske.
U tamošnjoj javnosti su se odmah pojavili negativni komentari na račun iskusnog čuvara mreže kome je na teret stavljeno da „javno osuđuje državu u kojoj je rođen i to na nacionalistički način“.
Kako ilustracija toga objavljena je njegova fotografija na kojoj drži crveno-belu zastavu sa natpisom Knin i grbom FK Crvena zvezda.
O tome Borjan je govorio za Kurir.
„To govori o njima. Vređanje, pretnje i takva doza primitivizma. Dosta prijatelja imam iz Hrvatske i nikada nisam gledao ko je odakle. Ja ću se uvek ponositi sa mestom svog rođenja. Rodio sam se u Republici Srpskoj Krajini i uvek ću se time dičiti. Mogu da me mrze, mogu da me vole, ali nikada ne mogu da mi promene pripadnost i rodno mesto“, rekao je Borjan.
SPORT
Kanada slavi momka iz Knina – pala je i Amerika! /video/
Komentar