RUSIJA

Zaharova: Zapad ne može da zastraši Kinu - slabo zna njenu istoriju

Zapad ne može da zastraši Kinu, jer slabo zna istoriju te zemlje, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
Sputnik
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Da li Zapad stvarno misli da se Peking može zastrašiti? Slabo znaju istoriju te zemlje i karakter njenog naroda“, komentarisala je Zaharova na Telegramu informaciju da se kineska kompanija Huaveji može suočiti sa novim američkim sankcijama, ako podržava Rusiju u telekomunikacionoj sferi.

Ona je je navela da se Kina već suočavala sa sankcijama, ali je odbranila svoj suverenitet, gušeći pokušaj puča koji je podržao Zapad.
„Kinesko rukovodstvo i kineski narod su prihvatili taj izazov, porazili izdajnike, izborili se sa sankcijama i izgradili moćnu nacionalno orijentisanu državu“, dodala je Zaharova.
RUSIJA
Lavrov: Rusija će sa bliskim partnerima preduzeti korake za zaobilaženje sankcija Zapada
Komentar