RUSIJA

Peskov o referendumu o pridruživanju Južne Osetije Rusiji: Moskva ne preduzima nikakve korake

Kremlj ne preduzima nikakve radnje, uključujući pravne, u vezi sa izjavom predsednika Južne Osetije Anatolija Bibilova o planovima za referendum o pridruživanju Rusiji, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
Sputnik
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Ne mogu da iznesem nikakav stav. Mi nismo preduzeli nikakve pravne ili druge radnje u vezi sa tim, ali u isto vreme, radi se o izražavanju mišljenja naroda Južne Osetije. Prema njemu se odnosimo sa poštovanjem“, rekao je Peskov novinarima.
Bibilov je ranije izjavio da će Južna Osetija uskoro preduzeti pravne korake da uđe u sastav Rusije. On je napomenuo da je mogućnost za realizaciju ovog „strateškog cilja“ bila još 2014. godine, kada se Krim ponovo ujedinio sa Rusijom nakon referenduma.
RUSIJA
Narod Južne Osetije se pita: Na pomolu referendum o ulasku u sastav Rusije
Komentar