RUSIJA

Brisel na „crnoj listi“: Rusija zabranila ulazak u zemlju rukovodstvu EU

Rusija je unela na „crnu listu“ najviše rukovodstvo Evropske unije, što je odgovor na antiruske sankcije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.
Sputnik
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Kao odgovor na masovne jednostrane sankcije EU, u skladu sa glavnim principom u međunarodnom pravu, principom reciprociteta, ruska strana je značajno proširila spisak predstavnika zemalja-članica EU i evropskih struktura kojima se zabranjuje ulazak na teritoriju naše zemlje“, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva.
Ograničenjima podleže najviše rukovodstvo Evropske unije, uključujući pojedine evropske komesare i načelnike vojnih struktura EU, kao i većina poslanika Evropskog parlamenta koji promovišu antirusku politiku, precizira ruska strana.
Na ruskoj „crnoj listi“ našli su se visoki zvaničnici, uključujući predstavnike vlada i parlamenata pojedinih članica EU, kao i javne ličnosti i medijski radnici koji su lično odgovorni za promociju nezakonitih antiruskih sankcija, podsticanje rusofobičnih raspoloženja, ugnjetavanje prava i sloboda stanovništva koje govori ruskim jezikom.
„Potvrđujemo da će na bilo kakve neprijateljske akcije od strane EU i njenih zemalja-članica i ubuduće neizbežno uslediti oštar odgovor“, precizirano je u saopštenju ruske strane.
Moskva je uputila usmenu notu stalnom predstavništvu EU u Moskvi sa informacijama o personalnim sankcijama protiv Evropske unije.
RUSIJA
Lavrov: Nema izolacije Rusije, o njoj pričaju oni koji se mentalno mire sa Zapadnom diktaturom
Komentar