SVET

Neobičan hobi – drveni tenk na ulicama Vijetnama /foto/

Stolar Truong Van Dao iz Vijetnama proveo je stotine sati i uložio 11 hiljada dolara kako bi preuredio stari kombi u drveni tenk – neobičan hobi u zemlji nekada opustošenoj ratom.
Sputnik
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Svakog vikenda, Truong Van Dao vozi ono što je nekada bio minibus sa 16 sedišta. Sa trogodišnjim sinom koji ponosno sedi u kupoli, on se vozi po svom kraju u provinciji Bak Nin, istočno od glavnog grada Hanoja.
Tenk u Vijetnamu ima ogromnu simboliku jer je Vijetnamski rat rešio jedan sovjetski tenk T-54 koji je zauzeo predsedničku palatu u Sajgonu i tim činom praktično rešio ishod ovog krvavog sukoba 1975. godine.
1 / 7

Preuređivanje drvenog vozila, baziranog na francuskom modelu EBR105 i zajedno sa replikom topa dugačkom 2,8 metara, koštalo je 11.000 dolara.

2 / 7

„Moj sin i ja smatramo da je zabavnije voziti tenk, koji nema nikakve veze sa oružjem ni ratom“, rekao je Dao,

3 / 7

„Smatram ovo normalnim autom, preuredio sam ga u tenk da bi bio zanimljiviji“, dodao je 31-godišnji stolar.

4 / 7

Daou i dvojici kolega je trebalo tri meseca da neiskorišćeni kombi pretvore u tenk.

5 / 7

Zadržao je glavni motor i pod minibusa, ali je preuredio unutrašnjost kako bi napravio prostor za zupčanike.

6 / 7

Dok kitnjasta drvena školjka stolaru nije bila problem, usklađivanje svih osam točkova jeste. „Najteži deo je bio kako naterati četiri sekundarna točka da rade“, rekao je on.

7 / 7

Kao rezultat toga, Dao i njegov sin neće oboriti nijedan brzinski rekord. Najveća brzina je mirnih 25 kilometara (16 milja) na sat - sve brže i kabl koji povezuje točkove će se isključiti i oni će se zaglaviti.

Peruanac krenuo neobičnim vozilom na putovanje dugo 20.000 kilometara
Iranski pesnik napravio drvene automobile (foto)
Komentar