SVET

Novi Bajednov gaf: Jedan američki dolar vredi 200 rubalja; Marijupolj nazvao Metropolj

Američki predsednik Džozef Bajden održao je u Varšavi konferenciju za novinare kojom je završio evropsku turneju a ni ovaj događaj nije protekao bez gafova. Naime, Bajden je u želi da ilustruje snagu dejstva zapadnih sankcija protiv Rusije napravio lapsus, rekavši da jedan dolar vredi 200 ruskih rubalja.
Sputnik
„Kao rezultat naših sankcija bez presedana rublja je momentalno doživela krah U ruskoj privredi, i to je istina, jedan dolar vredi 200 ruskih rubalja “, rekao je on.
Podsetimo, poslednjih pet radnih dana rublja je jačala prema dolaru i na kraju nedelje kurs je bio takav da se za jedan dolar dobijalo 96 rubalja.

Probleme zadaje i ime Marijupolja

Predsednik Bajden napravio je lapsus i kada je izgovarao ime grada Marijupolja, oko kojeg se vode teške borbe između ruskih snaga i ukrajinskih nacista.
"Barem nekakva pomoć stiže u centralne ukrajinske gradove, ali ne u Metropolj... Izvinite... Ne u Marijupolj", naveo je on.
Podsetimo, ruska vojska je 24. februara pokrenula specijalnu vojnu operaciju u cilju demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine a Zapad je zbog toga Rusiji uveo najteže sankcije do sada.
Komentar