SPORT

Poljakinja iskoristila šokantno povlačenje i ispisala istoriju

Iga Švjontek, poljska teniserka, zauzeće prvo mesto na VTA rang listi od 4. aprila nakon što se krajnje neočekivano povukla Ešli Barti. Ona će ući u istoriju kao prva Poljakinja koja je postala svetski broj 1.
Sputnik
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Nekoliko teniserki bilo je u konkurenciji da nasledi tron posle šokantnog odlaska u penziju Ešli Barti koja ima svega 26 godina. Ipak, posle eliminacje Barbore Krejčikove, Iga Švjontek je dobila priliku koju nije smela da propusti.
Bio joj je neophodan trijumf u drugom kolu Mastersa u Majamiju, što je iskoristila bez većih problema. Rival je bila Švajcarkinja Viktorija Golubić, koju je nadigrala u dva seta za 74 minuta igre – 6:2, 6:0, čime je obezbedila lidersku poziciju na VTA rang listi.
Poljakinja ima samo 20 godina i pre nje se svega 27 igračica našlo na čelu kolone na kojem su od srpskih igračica bile Jelena Janković i Ana Ivanović.
Iga Švjontek se probila trijumfom na Rolan Garosu 2020. godine kada je taj turnir igran kasnije nego inače zbog virusa korona, a uprkos tome što nije ponovila uspeh imala je odličnu sezonu.
Švjontek će i zvanično postati najbolja 4. aprila kada će ime Ešli Barti biti obrisano sa VTA liste. Na taj način biće ispisane nove stranice istorije, s obzirom na to da će Poljakinja postati prva teniserka rođena u 21. veku kojoj je to pošlo za rukom.
Ona je od početka ove sedmice delila sa Agnješkom Radvanjskom najbolji plasman jedne Poljakinje, da bi posle trijumfa u Indijan Velsu stigla do drugog mesta.
Posle rutinske pobede nad Viktorijom Golubić, Švjontek će u trećem kolu Majamija igrati protiv Amerikanke Medison Brengl.
SPORT
Šok u Majamiju – Kirjos razbio Rubljova!
SPORT
Amerikanac se ipak udostojio jednog „izvini“
SPORT
Pravila nisu ista za sve – Novak je izbačen, a Amerikanac nije rekao ni izvini /video/
Komentar