REGION

Hrvatski mediji: Na delovima drona koji je pao u Zagreb nije bilo eksploziva

Na delovima bespilotne vojne letelice na kojima je završeno veštačenje nije bilo tragova eksploziva, objavila je večeras hrvatska Nova TV pozivajući se na izvore bliske istrazi o nedavnom padu drona u Zagrebu.
Sputnik
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Uzorci veštačeni u Centru za veštačenje „Ivan Vučetić“ nisu pokazali tragove eksploziva na delovima koji su analizirani, objavili su hrvatski mediji.
Navode i kako je to suprotno svim dosadašnjim tvrdnjama hrvatske Vlade i ministarstva obrane, i da su za komentar zvali Ministarstvo unutrašnjih poslova i državno tužilaštvo, ali ga nisu dobili, prenela je Hina.
Vojna letelica pala je u Zagrebu pre gotovo dve nedelje, a premijer Hrvatske Andrej Plenković je u petak rekao da imaju pouzdane i proverene informacije da je letelica bila naoružana, da je došlo do eksplozije i da se najverovatnije radilo o avio-bombi koja je eksplodirala ispod zemlje, preneo je Tanjug.
REGION
„Čudna teorija, naučna fantastika“: Da li je dron koji je pao na Zagreb nosio bombu
REGION
HRT: Dron koji je pao na Zagreb nosio bombu od 120 kilograma, eksplodirala ispod zemlje
Komentar