REGION

Đukanović: Nije vreme za posetu Beogradu, idem u Prištinu /video/

Crnogorski predsednik Milo Đukanović izjavio je da se u ovom trenutku ne može govoriti o njegovoj eventualnoj poseti Srbiji, ali je potvrdio da će u narednim mesecima posetiti Prištinu.
Sputnik
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

O eventualnoj poseti Beogradu se u ovom trenutku ne može govoriti zbog narušenih političkih odnosa dve zemlje, rekao je Milo Đukanović u intervjuu za prištinsku KTV.
„Jasan vam je uzrok narušenih političkih odnosa naše dve zemlje poslednjih godina“, rekao je Đukanović.
Crnogorski predsednik kazao je da će njegova poseta tzv. Kosovu biti „doprinos međudržavnom razumevanju i jačanju tradicije dobrih crnogorsko-albanskih odnosa“, preneo je Tanjug.
Crnogorski predsednik tvrdi da je on apsolutno spreman da razgovara sa svima, a posebno, kaže, sa susedima, zemljama regiona po, jasnim političkim principima. Takođe, tvrdi da nije on taj koji bira svoje sagovornike.
„I, nisam od onih koji biraju sagovornike, niti sam taj koji želi ovog ili onog predsednika iz Srbije. Srbija bira svog predsednika, neka ga bira sa srećom kako građani Srbije žele“, rekao je Đukanović.
Podsetio je da je Crna Gora priznala takozvanu kosovsku nezavisnost jer, kako je rekao, smatra da je to „jedini pravi pogled na budućnost“.
Đukanović je naveo i da je „potpuno legitiman interes Kosova da bude deo evropskih i evroatlantskih integracija“.
SRBIJA
Vučić: Đukanović mora da zna jednu stvar
REGION
Đukanović ponovo udario na Srbiju i Rusiju: „Velikosrpski nacionalizam je nasrnuo na Crnu Goru“
Komentar