KULTURA

Ruska ljubavna komedija sa Milošem Bikovićem premijerno prikazana na Festu /foto/

Ruska ljubavna komedija „Hoću muža“ premijerno je prikazana u okviru 50. Festa. Jednu od glavnih uloga tumači Miloš Biković koji je rekao da je reč o filmu koji slavi život.
Sputnik
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
Uoči projekcije u bioskopu „Sinepleks galerija Beograd“, Biković je novinarima izjavio da mu mnogo znači učešće filma „Hoću muža“ na Festu, gde je ove godine i član žirija Glavnog takmičarskog programa.
„Kad sam bio student dolazio sam na Fest i gledao sam ga kao na manifestaciju gde ću možda jednog dana moći da prikažem svoj film. Iako („Hoću muža“) nije u takmičarskom programu, opet je čast da ga predstavim na Festu, pored toga što sam u žiriju“, istakao je Miloš Biković.

Film koji slavi život i ljubav

Biković i Kristina Asmus igraju, uz Marinu Aleksandrovu, Sergeja Gileva, Juliju Aug i Sergeja Komarova, u filmu u kome uspešnoj i verenoj novinarki Ljubi se sve u životu odvija po planu dok ne pozajmi telefon od slučajnog prolaznika Sergeja, što pokrenuće seriju neočekivanih događaja.
„Ovo je film koji slavi život i ljubav. Danas imamo ne samo realnost koja je često mračna i ne raduje nas mnogo, nego imamo mnogo filmova koji su mračni, tamni. Ovakvi su retki, da uspeju da nas nasmeju i oraspolože“, kazao je Biković.
Prema njegovim rečima, film rediteljke Sonje Karpunine govori o tome da ne postoje slučajni susreti, kao i koliko život može da bude ponekad apsurdan i divan, i kada deluje da je nešto katastrofa, to može da otvori vrata za neke promene.
„Ovo je film koji slavi život i ljubav“.
Film „Hoću muža“ u produkciji kuća Pik medija i Start rađen je tri godine, imajući u vidu godinu i po dana priprema i odlaganja zbog pandemije kovid-19, a snimalo se u Kalinjingradu i Moskvi.
„Kalinjingrad je dao posebnu atmosferu i notu filmu. Kada radite film ne znate da li će se taj rad na kraju isplatiti i da li će ga publika prepoznati. Na kraju se složi tek kad ga pogledate u sali sa publikom. Pogledao sam ga sa publikom u Kalinjingradu i imam utisak da smo dobili kvalitetan film“, rekao je srpski glumac.
Premijera ruskog filma „Hoću muža“ sa Milošem Bikovićem
„Hoću muža“ potpisuje autorska ekipa hit komedije „Sluga“ (2019), najgledanijeg ruskog filma svih vremena sa Bikovićem u glavnoj ulozi. Srpski glumac je rekao da ne zna da li će „Hoću muža“ u Rusiji prevazići uspeh „Sluge“, jer je to ostvarenje, kako je ocenio, bio neka vrsta fenomena.
„Imao sam čast i privilegiju da se na različitim tržištima otvorim kao glumac. Na (pozorišnoj) sceni dobijam tragične junake, ovde sam počeo u sportskoj melodrami ‘Montevideo’, pa u krimi drami. U Rusiji igram komedije i drame. Imam sreću. Za glumca je blagoslov kada može da bude različit“, ocenio je Biković.
Upitan da prokomentariše trenutnu političku situaciju između Rusije i Ukrajine, Biković je kratko odgovorio:
„Sigurno da je velika neizvesnost i ta neizvesnost se reflektuje na sve grane života, pa tako i na kulturu i umetnost“, preneo je Tanjug.
Početak redovnog bioskopskog prikazivanja filma „Hoću muža“ planiran je od 24. marta u Srbiji i regionu.
KULTURA
Ovacije za film „Heroji“, priču o junacima kosovskog boja kojih nema u epskim pesmama
KULTURA
Emir Kusturica: Sveti dani Festa, film je danas na izdisaju
Komentar