RUSIJA

Na „darknetu“ otkrivene objave sa „naručenim“ teroristički napadima protiv Rusije

Na „darknetu“ su otkrivene objave sa „naručenim“ teroristički napadima protiv Rusije, saopšteno je na Telegram kanalu „MVD Media“.
Sputnik
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.

„U toku praćenja sadržaja na internetu, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije otkrili su na 'darknetu' na platformi 'Gidra', kao i na društvenim mrežama i mesindžerima niz objava u kojima se poziva na terorističku aktivnost“, navodi se u saopštenju

Prema informacijama policije, u objavljenim materijalima nudi se novac za izvođenje terorističkih napada čija bi meta bili, između ostalog, i državni organi Rusije, ali i druge zločine.
„Prema raspoloživim informacijama, objave u kojima se poziva na nezakonite radnje, šire kol centri koji se nalaze u Ukrajini. Policija pretpostavlja da su se pomenuti centri ranije mogli baviti telefonskim prevarama čija su meta bili ruski državljani, ali i drugim kriminalnim aktivnostima“, saopštio je MUP Rusije.
Ruski resor poziva građane da ne reaguju na provokativne predloge koji se šire na internetu. Policija podseća da učešće u terorističkoj aktivnosti, huliganstvo i druga protivzakonita dela povlače za sobom krivičnu odgovornost.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
RUSIJA
Lavrov: Na primeru Ukrajine jasno u šta se pretvara svetski poredak zasnovan na američkim pravilima
Komentar