DRUŠTVO

Ovo je formula za smanjenje štete od slatke hrane u telu

Svi dijetetičari se slažu da su deserti, kolači i slatka peciva štetni za organizam. Sputnjik je razgovarao sa nutricionistom Julijom Pigarevom kako bi otkrio kako se šteta koju ova hrana nanosi našem zdravlju može svesti na minimum.
Sputnik
Negativan stav nutricionista prema ovim namirnicama objašnjava se sastavom ugljenih hidrata i masti koje one sadrže. Stoga, kako bi se smanjio njihov negativan uticaj na telo, Julija Pigareva predlaže da izaberete pravo vreme za njihovu konzumaciju.

„Dezert treba jesti posle normalnog obroka. To je bolje nego jesti slatkiše samo iz zabave. Morate da shvatite da kada jedete glavno jelo, onda su manje šanse da pojedete veliku količinu deserta“, naglašava nutricionista.

On je dodala da je pre deserta najbolje pojesti proteinsku hranu uz dosta povrća, jer će to ne samo da se ne zloupotrebljava količina slatke hrane i sprečiti i nagli porast šećera u krvi.
„Važno je odabrati glavno jelo dosta pre deserta. Savremeni nutricionisti preporučuju da jedete proteinski obrok sa prilogom od mnogo povrća, koje ima vlakna. Nakon takvog obroka, mogućnost da se pojede velike količine deserta će sigurno biti minimalna“, objašnjava ona, prenosi Sputnjik mundo.
Julija Pigareva je zaključila da je ovo najpreporučljivije za minimiziranje oštećenja organizma, jer šećer neće preterano opterećivati pankreas i smanjiti rizik od razvoja bolesti usled hiperglikemije.
RUSIJA
Zašto neki ljudi mogu mnogo da pojedu i da se ne ugoje
RUSIJA
Jeftini a dostupni: Pet najboljih narodnih lekova za efikasno smanjenje holesterola
DRUŠTVO
Šest stvari koje ne smete da radite posle jela
Komentar