EKONOMIJA

Uredba o ograničenju cene goriva u Srbiji biće na snazi 30 dana

Uredba o ograničenju cena pojedinih naftnih derivata stupa na snagu u subotu, nakon objave u Službenom glasniku, izjavo je pomoćnik ministra trgovine Jasmin Hodžić.
Sputnik
„Vlada je juče donela uredbu koja se pre svega odnosi na maloprodajne cene evrodizela čija je cena ograničena na 179 dinara i benzina BMB 95 čija maksimalna cena može biti 171 dinar. Cene ostalih derivata se kao i do sada slobodno formiraju na tržištu, a važenje uredbe je 30 dana“, rekao je Hodžić za Tanjug.
On je naveo je da je razlog donošenja uredbe kontinuirani rast cena naftnih derivata na našem tržištu i berzanskih cena sirove nafte, što utiče na rast cena ostalih proizvoda.
„Cilj uredbe je da se zaštiti životni standard našeg stanovništva i da se spreči nekontrolisani rast ovih energenata već i ostalih roba i usluga na našem tržištu“, kazao je Hodžić.
Uredbom je definisana samo maksimalna cena ova dva derivata, rekao je Hodžić, dodajući da ministarstvo nije ulazilo u korekciju cena akciza ili strukturu cena, jer to nije nadležnost ovog resora.
Sve o domaćoj i svetskoj ekonomiji

Pročitajte ovde

Komentar