REGION

Podgoričanin koji je sinoć pozivao na proteste pušten iz policije bez zadržavanja

Uprava podgoričke policije saopštila je da je od građanina M.T. (59) iz Podgorice, koji je sinoć razglasom pozivao na proteste, prikupljala obaveštenja i da je potom pušten bez zadržavanja.
Sputnik
U saopštenju policije se navodi da su postupali po prijavi, odnosno isključivo po službenoj dužnosti da se ulicama Podgorice kreće vozilo sa razglasom sa kojeg se poziva na protestna okupljanja ali i na otpor.
„Službenici Centra bezbednosti Podgorica su nakon prikupljanja obaveštenja pustili bez zadržavanja M.T. (59) iz Podgorice koji je upravljao pomenutim vozilom, a koji je prethodno prilikom kontrole u saobraćaju bio upozoren u kontekstu bezbednosti saobraćaja. Sa prijavom je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je, nakon što su od M.T. prikupljena obaveštenja, odnosno utvrđene okolnosti prijavljenog događaja, utvrdio da u pomenutim radnjama ovog lica nema elemenata krivičnog dela“, navodi se u saopštenju policije, prenele su Vijesti.
Demokratska Crna Gora optužila je ranije sinoć predsednika GP URA i potpredsednik Vlade Dritana Abazovića da je „uhapsio građanskog aktivistu koji je pozivao na proteste“.
Komentar